Divoženky

Hajný Kalina při své osvětové přednášce zmínil puškvoráka, hejkala, bludičky nebo kostlivce Emila. Zapomněl však na divoženky.

Divoženky se objevovaly v lesích a vždycky při úplňku pořádaly své divoké tance. Aspoň se to o nich říkalo. A taky se říkalo, že jsou opravdu nebezpečné. Zatímco bludičky, jejichž vůdkyní byla legendární bludička Obludička, svítily v noci a leckdy i zbloudilému pocestnému administrativním omylem pomohly, divoženky se na každého, kdo se stal jejich obětí, vrhly, aby ho nejprve utancovaly do bezvědomí a potom zneužily jeho veškerou mužnost.
Snad proto pokaždé, když se dostavil úplněk, měly všechny ženy pohotovost. Hlídkovaly už před hospodou, kde odchytávaly své mužské polovičky, aby je dostaly domů a ochránily před reji divoženek. Svobodní se sice kasali, že se těší, až reje divoženek navštíví a seznámí se s nimi, ale vždy v příslušný den je přepadly příušnice, černý kašel, skvrnitý platfus nebo náhlý záchvat schizofrenie, takže z toho nic nebylo a zase mohli měsíc fantazírovat.
Jura Pcháč byl jiný než ostatní. Na jednu stranu byl chlap jak hora, zároveň měl rozum jako kuře. O divoženkách slyšel a ve své velmi omezené fantazii si vytvořil velice osobitou představu. Vždycky se chtěl přidat k někomu, kdo by jejich rej navštívil, ovšem jako z udělání se zrovna nikomu nechtělo.
Když byl Jura mladší, našel na polní cestě peněženku plnou peněz. Protože netušil, co to je, odevzdal ji starostovi a dostal za to diplom s obrázkem vola. Starosta pak několik dní v místní hospodě hostil celou vesnici, zato Juru jeho táta ztloukl, jako by se chudák Jura přiznal k tomu, že potají poslouchá ortel.
Když se blížil další úplněk a největší hrdinové mezi místními chlapy měli náhle spoustu důvodů společnosti divoženek se vyhnout, uzrálo v Jurovi přesvědčení. Ať se děje, co se děje, on se na rej divoženek půjde podívat, i kdyby měl jít sám.
A taky sám šel. Počkal, až rodiče usnou, a vydal se do lesa. Věděl, že divoženky si ke svému počínání vybírají místo skoro uprostřed nejhlubšího lesa. Musel jít hodně opatrně, protože i v úplňkovém svitu mu hrozila po cestě mnohá nebezpečí.
Konečně byl, jak se domníval, u cíle. Zaslechl tichou hudbu a veselé hlasy, do kterých se vkrádal i smích. Chtěl přidat do kroku, ale místo toho šel stále pomaleji. Hlasy i hudba byly stále hlasitější a měsíční světlo, které ozařovalo místo v lese, intenzivnější.
Konečně začal rozeznávat jednotlivé postavy. A na rovinu řečeno, byl hodně zklamán. Ve své hodně naivní fantazii si představoval divoženky jako osoby velmi mladého věku a s postavami severokorejských gymnastek. Tady se před ním nakrucovaly osoby věku vyššího středního a postav tak kyprých, že barokní andělé vedle nich působili jako keňští maratonci.
Jura doslova přimrzl k zemi v houští a nedokázal se pohnout. Překvapení mu svazovalo nohy a nedokázal ani promluvit, protože mu hlas zastydl někde hluboko v hrdle.
Ani nevěděl, jak dlouho tam stojí. Divoženky se pohybovaly stále rychleji a rychleji a jejich kypré tvary se přelévaly ze strany na stranu. Jurovi se z toho točila hlava a začínal pomalu litovat, že se na toto místo vůbec vydal.
Vtom se jedna z divoženek otočila a zastavila se. Dívala se přímo na Juru. Ten na ni zíral s vytřeštěnýma očima a vypadal, že není dalek infarktu. Divoženka na něj ukázala rukou a zaječela tak silně, že Jura na chvíli ohluchl.
Pak se na něj vrhly všechny. Marně se bránil a oháněl rukama. Měl sice sílu za dva, ale proti přesile mu nebyla nic platná. Než se nadál, už byl v kole a musel tancovat jako bodnutý vosou. Plakal, hleděl, kudy by utekl, ale nic jiného dělat nemohl. Jakmile ho pustila jedna divoženka, chytila ho druhá, pak další, pak ještě další. Nakonec se mu zamotala hlava i nohy tak, že upadl a zůstal ležet na zemi.
Jestli čekal, že bude mít od těch potvor pokoj, zmýlil se.
Jakmile dopadl na zem, všechny divoženky znovu zaječely a vrhly se na něj tentokráte s úplně jiným úmyslem. Než se Jura nadál, byl nahý a střídala se na něm jedna za druhou. Jura, který si do té doby jakékoli kontakty s děvčaty pouze představoval, dostával takové zaškolení v erotických věcech, že by se i autoři Kámasútry mohli lecčemu přiučit.
Než si to všechno stačil uvědomit, vypustil definitivně duši. Divoženky se hlasitě rozesmály, tentokrát vzaly jeho mrtvé tělo a začaly si s ním pohazovat, jako by to byla hadrová panenka. Není proto divu, že mrtvého chudáka Juru našli až za týden a měli co dělat, aby ho vůbec správně poskládali a mohli normálně pohřbít.
A co vím, od té noci se k reji divoženek žádný jiný chlap už zase nepřidal.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Irein | čtvrtek 1.9.2022 17:00 | karma článku: 7,96 | přečteno: 234x
  • Další články autora

Martin Irein

Stín minulosti

Franta se už pomalu smiřoval s tím, že je mu souzeno prožít samotářský život. Až do chvíle, kdy potkal Mariku. To ještě netušil, jaké skrývá Marika tajemství.

16.5.2024 v 16:15 | Karma: 6,51 | Přečteno: 127x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Podivno II

Místnost, do které mě stčili, měla tvar krychle. Asi tak čtyři metry na délku, na šířku, i na výšku. A jedna žíněnka, asi abych se neválel po zemi.

15.5.2024 v 16:15 | Karma: 4,37 | Přečteno: 112x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Podivno I

Mlha před námi visela jako divadelní opona. Působila dost nepatřičně. Všude okolo zářil letní den, jen v jednom místě se na šířku nějakých pěti set metrů tyčila zeď z mlhy.

14.5.2024 v 16:10 | Karma: 7,65 | Přečteno: 176x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Vsetínská dovolená

Na začátek května jsem naplánoval krátkou dovolenou. Celou dobu jsem detaily, které se této dovolené týkaly, úzkostlivě tajil, aby mi do toho utajení hodil vidle pan průvodčí. O tom dále.

13.5.2024 v 16:15 | Karma: 14,78 | Přečteno: 344x | Diskuse| Osobní

Martin Irein

Mince a strany

Jsou lidé, jako je proslulá teta Kateřina ze Saturnina, kteří se vyžívají v tom, že svou řeč prokládají příslovími a podobnými ustálenými rčeními.

22.4.2024 v 16:10 | Karma: 13,59 | Přečteno: 411x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 12,25
  • Průměrná čtenost 425x
Generální ředitel antikvariátu. Všechny mé články jsou 100% uhlíkově neutrální.

Seznam rubrik